Moravec má opět moderovat diskuse České televize

27.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 27. července (ČTK) - Hlavní diskusní pořad České televize Otázky bude od srpna opět moderovat Václav Moravec. Píšou to středeční Lidové noviny s připomenutím, že Moravec se vrací čtvrt roku po tom, co s uváděním nedělních diskusí v České televizi skončil. Pořad bude po letní přestávce dvouhodinový, zásadně se změní jeho dramaturgie.

"Politiku úplně nevytěsníme, ale Otázky budou víc než dosud reflektovat společnost v jejím celku," cituje deník Moravce, který diskusní Otázky opustil letos na jaře v době vládní krize. Tehdy nechtěl "ztrácet víkendy něčím tak iracionálním, jako je česká politika".

Otázky budou nově spadat pod redakci zpravodajství, ne do aktuální publicistiky jako dosud. Ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal upřesnil, že první, hodinová část poběží jako dosud na ČT 1, druhou hodinu bude vysílat zpravodajský kanál ČT 24.

Posílen bude i tým, který pořad připravuje - na obsahu mají pracovat i redaktoři zpravodajství, v druhé části Otázek by se měli objevovat i novináři z deníků.

"Chceme ještě více otevírat vlastní témata. Reportéři budou speciálně pro otázky připravovat původní příspěvky, o nichž se pak bude diskutovat," řekl LN Moravec. Stanovit chce také jasná pravidla pro účast hostů. Pokud se nebude chtít politik dostavit, chce nechat jeho křeslo prázdné.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK