Euro: Skanska neuspěla s odvoláním proti výsledku tendru na Motol

05.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 5. února (ČTK) - Firma Skanska neuspěla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) s odvoláním proti výsledku výběrového řízení na opravu dětského pavilonu motolské nemocnice v Praze. Verdikt antimonopolního úřadu o zamítnutí podnětu zatím není pravomocný. Skanska patrně podá rozklad. Napsal to ekonomický týdeník Euro, který vyjde v pondělí.

"Rozhodnutí studujeme, rozklad pravděpodobně podáme," citoval týdeník Igora Zoráda z divize Pozemní stavitelství Čechy, která za Skansku nabídku podávala.

Ředitel nemocnice Miloslav Ludvík uvedl, že rozklad nemá odkladný účinek pro stavební práce. "Plánovaný termín zahájení oprav je začátek června. Začali jsme se stěhováním areálu, budova by mohla být připravena už v květnu," řekl Euru Ludvík.

Zakázku na opravu jedné z budov motolské dětské nemocnice získalo sdružení firem v čele se společností Metrostav s cenou 893,5 milionu korun. Nabídka Skansky, která skončila druhá, byla o milion nižší. Cena měla v hodnocení třicetiprocentní váhu.

Ludvík doufá, že stavební práce začnou v předpokládaném termínu. Peníze, které uvolnila vláda, totiž nemocnice musí vyčerpat do konce příštího roku.

Zakázka je součástí projektu na odstraňování havarijní situace v dětské části motolské fakultní nemocnice. Vláda na ni dala už předloni z rozpočtu 1,069 miliardy korun. Opravy potom zbrzdily administrativní průtahy. Celková rekonstrukce dětské části motolské nemocnice si vyžádá několik miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK