Společnost AAA Auto prodala loni o 12 procent více aut

07.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. února (ČTK) - Společnost AAA AUTO prodala loni v rámci koncernu přes 50.800 automobilů, což znamená 12procentní nárůst proti roku 2004. Obrat firmy, která v tuzemsku provozuje největší síť autobazarů a prodává i nová auta, se zvýšil o 13 procent na 8,03 miliardy korun. Sdělil to mluvčí společnosti Petr Nešpor.

České pobočky AAA AUTO prodaly podle mluvčího 41.185 automobilů a dosáhly obratu 6,52 miliardy korun. Nešpor uvedl, že obchodní výsledky celého koncernu v loňském roce pozitivně ovlivnila i expanze na Slovensku a v Rumunsku, a koncern tak celkem prodal rekordních 50.806 vozů.

"Motoristé více kupovali kvalitnější a novější automobily, zároveň o 15 procent vzrostl meziročně zájem o služby protiúčtu," poznamenal předseda představenstva AAA AUTO Anthony James Denny.

Na českém trhu se podle údajů Svazu dovozců automobilů loni prodalo celkově přes 127.000 nových osobních vozů. Zároveň bylo prvně registrováno téměř 141.000 dovezených ojetých aut, což je o desetinu více než nových. Odbyt nových lehkých užitkových automobilů stoupl na více než 39.000 a nových nákladních aut se prodalo přes 8600.

V letošním roce otevře AAA AUTO další pobočky v Česku i v zahraničí, především ve střední a východní Evropě, informoval mluvčí firmy. Manažer prodeje AAA AUTO Tomáš Lachout očekává růst zájmu hlavně o kvalitní zánovní automobily i letos. "Pro zájemce o nové vozy navíc postavíme do konce roku první showroom pro víceznačkový prodej nových automobilů," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK