Obchody s akciemi CME začnou v pátek v Praze až v 15:30

22.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - S akciemi americké mediální společnosti Central European Media Enterprises se na pražské burze začne v pátek obchodovat až od 15:30 SEČ místo obvyklých ranních hodin. Důvodem je nedávno oznámený úpis nových akcií za možná až více než čtyři miliardy korun. Obchodování se CME tak odstartuje ve stejný čas v Praze i na americkém trhu Nasdaq, oznámil mluvčí burzy Jiří Kovařík.

V době od 08:00 do 15:30 pozastavil nákupy a prodeje akcií CME na základě žádosti emitenta a v souladu se zákony generální ředitel burzy Petr Koblic. Burza konzultovala tento krok i s Komisí pro cenné papíry. Obchodování v Praze končí v 16:00.

V případě významných úkonů společností kotovaných na dvou burzách, jakým navýšení emise bezesporu je, je podle burzy obvyklé, že se obchodování po umístění nových akcií zahajuje současně. "Důvodem je snaha předejít odlišnému vyhodnocení takové akce, které by ve svém důsledku mohlo vést ke ztrátám investorů na jednom z trhů," doplnil mluvčí.

CME, které v Česku patří televize Nova a Glaxie Sport, chce prostředky získané navýšením využít na případné zvýšení podílů CME ve stávajících televizních stanicích v regionu, potenciální další akvizice a na další expanzi. S akciemi CME se v Praze obchoduje od loňského června.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK