IDC: Přes internet v tuzemsku volá 20 až 30 procent firem

23.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. března (ČTK) - Prostřednictvím internetu v současnosti v tuzemsku díky rychlému šíření vysokorychlostního připojení telefonuje 20 až 30 procent firem. Uvedla to analytická společnost IDC. S rostoucí oblibou internetového telefonování podle počítačového experta Phila Zimmermanna roste nebezpečí ekonomické kriminality a útoků organizovaného zločinu.

"Mezinárodní společnosti otevírají své pobočky v zemích s levnou pracovní silou a užívají internetové telefonování ve velké míře. Telefonní hovory se stávají náchylnější k útokům organizovaného zločinu," uvedl Zimmermann na konferenci IDC věnované počítačové bezpečnosti. Podle něj jsou současné návrhy na zabezpečení standardu pro internetové telefonování nevyhovující a musejí se vylepšit.

V současnosti používaná řešení pro internetové telefonování jsou založena na otevřeném protokolu SIP, který je zamýšlen jako základna pro vývoj komunikačních služeb přes internetové sítě. SIP je flexibilní, ale neobsahuje nadstavby pro vývoj komerčně použitelných služeb, podporuje je však. Zimmermann nedávno vyvinul bezpečnostní aplikaci Zfone, který by se mohl stát standardním bezpečnostním nástrojem umožňujícím spolupráci sítí různých poskytovatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK