Telecom bude mít v příštích třech letech minimální růst tržeb

25.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Madrid 25. května (ČTK) - Český Telecom bude mít v nadcházejících třech letech zřejmě jen minimální růst tržeb, pokud vůbec nějaký. Oznámil to majitel firmy, kterým je španělská telekomunikační skupina Telefónica. Podle ní se bude mít Telecom v období 2005 až 2009 růst tržeb pouze od nuly do dvou procent ročně.

Telefónica podle agentury Reuters uvedla, že růst provozního příjmu před odpisy (OIBDA) by měl ve stejném období v Telecomu činit od jednoho do tří procent ročně.

Mnohem lépe si ale povede její součást O2, kterou v Británii provozuje síť mobilních telefonů. Španělé předpovídají, že provozní příjem OIBDA bude v letech 2005 až 2009 činit od sedmi do 11 procent. Tržby v odnožích, které má Telefónica v Británii, Německu a Irsku, by se měly ve stejném období zvyšovat tempem šest až deset procent ročně.

Telefónica měla koncem loňského roku zhruba 181 milionů zákazníků, do roku 2009 by ale jejich počet chtěla zvýšit na 255 milionů. Nejvíce spoléhá na mobilní součásti, kde čeká nejvýraznější růst. Zákazníků, kteří využívají mobilních služeb, by v roce 2009 mělo být kolem 186 milionů, čeká vedení firmy. Loni jich bylo asi 99 milionů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK