Hewlett-Packard otevřel v Rudné centrum za čtvrt miliardy

30.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. května (ČTK) - Počítačová firma Hewlett-Packard (HP) otevřela v Rudné u Prahy regionální centrálu za 275 milionů korun. Nové centrum má řídit výrobu a distribuci produktů pro tisk a zpracování obrazu a osobních počítačů v Evropě, na Středním východě a v Africe, uvedli zástupci společnosti.

Nové ústředí v logistickém areálu v Rudné vytvořilo 100 nových, vysoce kvalifikovaných pracovních míst se zaměřením na informační technologie, nákup, logistiku, plánování a řízení výroby. Firma rovněž zahájila spolupráci s českými technickými a ekonomickými univerzitami, jejichž studenti dostanou příležitost zúčastnit se praktických školení v HP v České republice i v zahraničí.

O umístění střediska v ČR rozhodla podle zástupců společnosti potenciál vzdělané pracovní síly, kvalita univerzitní sítě, efektivita vynaložených nákladů, blízkost existujících obchodních partnerů i podpora vládní agentury CzechInvest. Centrum na ploše 2145 m2 a kapacitě 185 lidí zahájí plný provoz 5. června. Stavba začala před osmi měsíci.

HP, který ročně vyrobí 25 milionů tiskáren a 200 milionů PC a spotřebního materiálu, provozuje další regionální centra ve Francii a v Německu. Továrny jsou umístěny v Asii, Evropě a na Středním východě. Produktové řady mění každých šest až 12 měsíců.

Podobně jako HP nedávno v tuzemsku otevřela své vývojářské centrum softwarová firma Sun Microsystems, která do něj investovala přes půl miliardy korun. Svá IT centra v ČR v nedávné minulosti umístily například společnosti DHL, SAP nebo Computer Associates.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK