Mittal Stell Ostrava nabízí za akcii firmy JÄKL Karviná 2273 Kč

06.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. června (ČTK) - Ocelářská společnost Mittal Steel Ostrava se chystá v rámci takzvané povinné nabídky převzetí menšinovým vlastníkům JÄKL Karviná zaplatit za každou odkoupenou akcii 2273 korun. Vyplývá to z inzerátu, který Mittal Steel Ostrava uveřejnila v dnešním Právu. Firma již ve společnosti JÄKL vlastní 92,5procentní podíl na hlasovacích právech a oznámením odkupu se chystá vytěsnit zbývající akcionáře.

Povinnost učinit nabídku k převzetí vznikla společnosti Mittal Steel Ostrava dne 13. března letošního roku, kdy nabytím dodatečného třetinového podílu ve firmě překročila majetková účast Mittalu hranici tří čtvrtin. Cena odkupu byla stanovena na základě znaleckého posudku.

Podle inzerátu neshledala karvinská firma v nabídce na odkup cenných papírů žádné překážky. "Po přezkoumání nabídky členové dozorčí rady konstatují, že nabídka není v rozporu se zájmy zaměstnanců, věřitelů a akcionářů společnosti," píše se v inzerátu, podle kterého se stejně vyjádřilo i představenstvo firmy JÄKL Karviná. Realizace nabídky nebude mít negativní vliv na hospodaření společnosti ani její zaměstnanost, uvádějí společně.

Zabezpečením technické realizace Mittal Steel Ostrava pověřila finanční společnost WOOD & Company Financial Services.

Společnost JÄKL Karviná je největším výrobcem tenkostěnných svařovaných trubek, svařovaných profilů, za studena tažených trubek, kalibrovaných trubek a otevřených profilů v Česku. Loni firma investovala 34 milionů korun do nových technologií na produkci automobilových součástek. Do 24 zemí světa vyvezla 57 procent své loňské výroby. Firma nyní zaměstnává 800 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK