HN: Skanska CZ sloučí českou a moravskou divizi

07.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. června (ČTK) - Stavební společnost Skanska CZ od července sloučí českou a moravskou divizi pozemního stavitelství do jednoho útvaru se sídlem v Praze. Vedení společnosti tak chce po zkušenostech s dřívějšími účetními nesrovnalostmi získat stoprocentní kontrolu nad působením svých lidí. O změnách informují dnešní Hospodářské noviny s tím, že šéfem nového útvaru se stane dosavadní výkonný ředitel české divize Jiří Bažata.

"Důvodem ke sloučení je významná úspora režijních nákladů a lepší koordinace obchodních aktivit," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Skanska CZ Zdeněk Burda.

Do nové divize Pozemní stavitelství přejdou z dosavadní moravské divize všechny současné projektové týmy, závod Ostrava, Skanska CZ region Brno i aktivity v pozemním stavitelství na Slovensku.

"Ke změně využíváme dobu, kdy se naše moravské aktivity v pozemním stavitelství budou z Třince stěhovat do nového sídla v Ostravě. Chceme udržet schopné lidi ve všech oborech a do některých profesí dokonce nové zaměstnance hledáme," citují HN personálního ředitele Skansky CZ Františka Vladaře.

Letos v lednu společnost odhalila v rámci vnitřního auditu rozsáhlé účetní machinace, které trvaly po tři roky. Jejich hlavním aktérem byl bývalý ekonomicko-správní ředitel divize Pozemní stavitelství Morava Roman Hladonik. Firma ho odvolala z funkce v únoru.

Novým finančním ředitelem stavební skupiny je od května Petr Dvořák, který ve funkci nahradil Miroslava Tvrdého také kvůli účetnímu skandálu v třinecké divizi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK