V telefonních budkách bude možné volat i za euromince

09.07.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Telefónica O2 Czech Republic, nástupce Českého Telecomu, hodlá v příštích měsících zavést možnost platit za hovory z telefonních automatů nejen v korunách, ale i v euromincích. Nová služba se bude týkat jen části z více než 25.000 budek, které firma provozuje, zejména těch, jež jsou umístěny v turisticky atraktivních lokalitách. Uvádí to týdeník Euro v čísle, které vyjde v pondělí.

"Počítáme s tím, že tuto funkcionalitu zavedeme během několika měsíců," citovalo Euro mluvčího firmy Martina Žabku. Nová funkce nebude podle Eura vyžadovat mechanický zásah do telefonních přístrojů, postačí úprava softwaru, který automaty řídí.

Nejprve musí operátor vyřešit způsob, jakým budou hovory v eurech účtovány, popřípadě přepočítávány na českou měnu. "S regulátorem, tedy Českým telekomunikačním úřadem, musíme dohodnout podmínky účtování a především vracení peněz za neprovolanou sumu," uvedl Žabka.

ČTÚ tvrdí, že operátorovi vyjde vstříc. "V momentě, kdy za námi přijdou zástupci operátora s takovým požadavkem, jsme připraveni během čtrnácti dnů přijmout rozhodnutí či doporučení pro tuto problematiku," řekl Euru předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK