Koruna se odpoledne vrátila na 28,43 Kč/EUR a 22,31 Kč/USD

11.07.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. července (ČTK) - Obchodování s českou měnou bylo opět velice klidné. Koruna před 17:00 stála na 28,43 Kč za euro a 22,31 Kč za dolar, tedy blízko hodnot z pondělního závěru. Během dne její kurz zpevnil, ale odpoledne se vrátil zpět k výchozí hodnotě. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Za podprůměrné aktivity se domácí měna nejprve vydala mírně vzhůru, aby ke konci seance své zisky ztratila. Koruna znovu zůstává netečná k růstové náladě na zlotém a forintu a nenachází sílu udržet se na silnějších úrovních," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk.

Koruna od 19. dubna neopustila pásmo 28,08 až 28,60 Kč/EUR, a to byly volby v Česku i v okolních zemích, upozornil analytik Next Finance Vladimír Pikora. "Neočekáváme prolomení tohoto pásma ani v průběhu prázdnin. Ekonomika sice již nevykazuje tak excelentní výsledky jako počátkem roku, ale stále jsou velmi dobré," dodal.

Ve středu se čeká zveřejnění červnové inflace. Ta by měla podle odhadů ekonomů klesnout pod tři procenta meziročně. "Ale ani mírné odchýlení od odhadů by nemělo s korunou příliš zahýbat," míní Vlk.

Dolar pokračuje ve stabilizaci poblíž hranice 1,2740 USD/EUR. Na eurodolarovém trhu je podle Vlka znát neochota k větším akcím před středečním zveřejněním americké obchodní bilance. Dnes nepřišly žádné impulzy v podobě nových makroekonomických dat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK