Americké akcie dopoledne rostly díky akvizicím

06.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. listopadu (ČTK) - Americké akcie dopoledne posilovaly díky zprávám o nových akvizicích. Ty odrážejí důvěru ve vyhlídky hospodářského vývoje a naznačují, že odborníci považují současnou úroveň cen akcií za přitažlivou.

V poledne newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index, který sleduje 30 nejvýznamnějších emisí na trhu, zvýšil o 0,8 procenta na 12.085,7 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,9 procenta na 1377 bodů a index technologického trhu Nasdaq posílil dokonce o 1,3 procenta na 2362 bodů.

"Máme tu pěkný malý skok vzhůru, který je z velké části založen na aktivitě v oblasti fúzí a akvizicí," řekl šéf obchodování s americkými akciemi v makléřské společnosti Execution Tim Smalls. "Naznačuje to investorům, že firmy vidí v jiných firmách hodnotu," dodal.

Společnost Swift Transportation například posílila o více než 20 procent poté co oznámila, že obdržela nabídku na převzetí od svého největšího akcionáře a bývalého generálního ředitele Jerryho Moyese, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK