Delhaize prodá obchody Delvita a opustí Českou republiku

09.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 9. listopadu (ČTK) - Belgická společnost Delhaize prodá své provozovny v České republice a opustí tak český trh. Společnost to uvedla ve zprávě spolu s výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí. Delhaize v Česku vlastní řetězec Delvita, který patří ke klíčovým prodejcům potravinářského zboží.

"Rozhodnutí odejít z České republiky bylo velmi těžké. Plně jsme ale vzali v úvahu zájmy našich českých partnerů i tržní prostředí. Myslíme si, že spojení Delvity s některým z českých řetězců umožní sloučené firmě, aby byla na tamním trhu více konkurenceschopná," píše se ve sdělení společnosti Delhaize.

O odchodu Delhaize z České republiky se na finančních trzích spekulovalo, hovořilo se ale také o tom, že Delhaize se spojí s nizozemským rivalem Ahold. Tato jednání ale podle některých zdrojů skončila. Delhaize se k nim zatím nevyjádřila a na toto téma mlčí i v tiskové zprávě. Ahold chce přitom opustit střední Evropu, ale zůstane v České republice.

"Prodej nám dovolí soustředit se na zdroje na těch trzích, kde máme větší šance," řekl k odchodu z České republiky generální ředitel společnosti Delhaize Pierre-Olivier Beckers.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK