Koruna lehce oslabila na 28,10 Kč/EUR a 21,95 Kč/USD

09.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. listopadu (ČTK) - Koruna dnes dopoledne vůči euru pokračovala ve středečním relativně klidném obchodování lehce nad 28,00 Kč/EUR, během dne však oslabila na 28,10 Kč/EUR. Proti dolaru dopoledne česká měna mírně posilovala, odpoledne však obrátila směr a v 16:30 se obchodovala slabší na 21,95 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Prudké posílení dolaru vedlo řadu hráčů k uzavírání korunových pozic a přemístění se na eurodolarový trh," uvedl Vladimír Pikora z Next Finance. Proto byla dnes koruna o pár haléřů slabší. Z většího nadhledu se ale stále nejedná o nic dramatického, dodal Pikora a odhadl, že k posílení koruny vůči euru pod 28,00 CZK/EUR by mohlo dojít již příští týden.

Také Jiří Škop z Komerční banky vidí vývoj koruny optimisticky. Pozitivní nálada na trhy s rizikovějšími aktivy, mezi které česká měna patří, podle něj stále pokračuje. "Kromě jiného je to vidět i na regionálních akciových burzách", řekl Škop.

Dolar vůči euru nejprve ztrácel. Po zveřejnění informace o schodku amerického zahraničního obchodu ale zase prudce posílil. Dnes v 17:00 se obchodoval na 1,2795 USD/EUR. Obchodování nemá a nebude mít ani v budoucnu jasný trend, odhadl Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK