Česká měna dnes vůči euru lehce posilovala

13.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes mírně posílila z ranních 28,16 Kč/EUR na 28,07 Kč/EUR. Vůči dolaru se koruna obchodovala prakticky beze změny na 21,91 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Na trhu dnes panoval klid bez důležitých impulzů v podobě makroekonomických dat nebo pohybu ostatních středoevropských měn, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Koruna se dnes obchodovala převážně na základě tzv. technických faktorů, dodal Vladimír Pikora z Next Finance.

Úterní očekávané zveřejnění zářijové platební bilance, ani říjnových cen průmyslových výrobců by se na pohybu koruny nemělo nijak významně projevit, odhadl analytik Komerční banky Miroslav Frayer. Důležitější budou podle něj pravděpodobně události na zahraničních trzích. Ani Pikora se na základě praxe z posledních týdnů nedomnívá, že by koruna v úterý na makroekonomické indikátory reagovala, a očekává její další mírné posilování.

Dolar se dnes dopoledne obchodoval na 1,2852 za euro. "Americká měna koriguje předchozí ztráty, které nabrala hlavně kvůli prohlášení čínské centrální banky o diverzifikaci rezerv," oznámil Vlk. Během dne pak dolar ještě nepatrně posílil na 1,2811 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK