MsD: Firma Linaset nabídne od dubna stovku nových míst

25.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 25. listopadu (ČTK) - Kolem stovky pracovních příležitostí nabídne od dubna příštího roku společnost Linaset, která se zabývá výrobou nástrojů, vstřikováním výlisků z termosetů a termoplastů a montážemi. Firma se rozšíří o nový závod v Bruntále a do konce roku 2007 zaměstná 750 proti současným 640 pracovníkům. Informuje o tom Moravskoslezský deník (MsD).

Linaset má zatím dva závody, jeden v mateřském Budišově nad Budišovkou na Opavsku a druhý v Bruntále.

Na náboru zaměstnanců bude firma spolupracovat s Úřadem práce v Bruntále. Lidé se uplatní na místech operátorů ve výrobních dílnách, jako manipulační dělníci, seřizovači vstřikování plastů, seřizovači montážních linek. Hledat bude také technology, mistry pro vstřikovnu plastů i montáže, pracovníky skladu i pracovníky do logistiky, technické profese v opravně forem i jazykově vybavené technické kádry. Bruntálsko patří se zhruba 13 procenty k okresům s nejvyšší nezaměstnaností v Moravskoslezském kraji. Počet lidí, kteří by mohli okamžitě nastoupit do práce, tam v říjnu činil zhruba 6500.

Generální ředitel Linasetu Václav Frgal deníku řekl, že nový závod by měl být vybaven novými moderními technologiemi pro vstřikování termoplastů. Ty budou produkovat technické výlisky pro existující provoz v Bruntále i pro další zákazníky z elektrotechnického průmyslu. Mezi strategické zákazníky podniku patří firmy ETA, Bosch, Siemens, ABB, Braun, Schneider. Šedesát pět procent její produkce zůstává podle dřívějších informací pro ČTK u českých zákazníků především v automobilovém a elektrotechnickém průmyslu.

Zároveň s výstavbou přijde podle MsD částečná restrukturalizace a přestavba závodu v Budišově spolu se seskupením určitých technologií pod jednu střechu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK