Euro: Vlastník portálu Atlas.cz jedná o jeho prodeji firmě Mafra

30.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Portál Atlas.cz, který představuje trojku na českém internetovém trhu, zřejmě v blízké době změní majitele. Informuje o tom internetový server Euro OnLine. Vážný zájem o něj prý již projevila společnost Mafra, která provozuje zpravodajský server iDnes.cz. Hodnota transakce by mohla dosáhnout 600 až 750 milionů korun.

Společnost EPIC Holding, která vlastní většinu Atlasu, podle informací serveru začala vyjednávat s Mafrou podmínky prodeje. Zástupci obou společností předminulý týden podepsali nezávazné prohlášení deklarující společnou vůli dohodnout se na prodeji portálu Atlas.cz.

"Tento dokument znamená opravdu seriózní zájem Mafry o Atlas," cituje server zdroj obeznámený s transakcí, který si nepřál být jmenován. Prohlášení prý navíc obsahuje dodatky, ve kterých jsou uvedeny pokuty, jež by byly splatné, pokud by se strany na obchodu nedohodly.

Portál Atlas.cz vznikl v roce 1997. Od roku 1999 provozuje server stejnojmenná firma, jejímž majoritním akcionářem se stal o dva roky později II. Epic Holding. Portál v říjnu navštívilo 2,4 milionu lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK