Soud potvrdil Sazce pokutu 1,2 milionu za zneužití dominance

01.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 30. listopadu (ČTK) - Společnost Sazka zneužila svého dominantního postavení při prodeji stíracích losů. Pokuta 1,2 milionu, kterou jí za to loni uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), platí. Vyplývá to z rozhodnutí brněnského krajského soudu, který jej dnes zveřejnil na úřední desce. Sazka teď může podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Na chování největší domácí loterijní společnost si prodejci losů stěžovali v roce 2003. ÚOHS pak našel v obchodních podmínkách firmy několik nedostatků. Prodejce například neměl možnost sám si určit sortiment, množství ani dobu splatnosti losů. Sazka to vysvětlovala snahou zajistit všem zákazníkům celou nabídku produktů.

Sazka hospodařila od ledna do září 2006 s rekordním čistým ziskem 1,39 miliardy, v porovnání s loňskými devíti měsíci je to růst o 8,4 procenta. Tržby meziročně vzrostly o pět procent na 5,69 miliardy. Akcionáři jsou občanská sdružení působící v oblasti sportu a tělovýchovy. Český svaz tělesné výchovy drží podíl 68 procent, Česká obec sokolská 13,5 procenta a České asociaci Sport pro všechny patří 5,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK