Akcie ECM a Pegas Nonwovens burza přijala na hlavní trh

01.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Akcie realitní firmy ECM Real Estate Investments a textilní společnosti Pegas Nonwovens dnes kotační výbor pražské burzy přijal k obchodování na hlavním trhu pro nejlepší emise. Obchodní parametry a případné zařazení do obchodního systému SPAD bude teprve projednávat výbor pro burzovní obchody. ČTK to v tiskové zprávě oznámil mluvčí burzy Jiří Kovařík.

Datum zahájení obchodování zatím u obou akcií nebyl podle mluvčího oficiálně stanoven. U akcií ECM se předpokládá začátek obchodování 7. prosince. Akcie Pegasu by se měly začít prodávat a nakupovat na burzách v Praze a Varšavě 21. prosince, uvedla agentura Bloomberg.

ECM a Pagas budou teprve druhá a třetí firma v historii domácího kapitálového trhu, která získala peníze od investorů úpisem akcií a ty poté uvedla na veřejný trh. S prvním takzvaným primárním úpisem akcií debutovala v Praze společnost Zentiva v roce 2004. Na zahraničních trzích jsou primární emise běžné.

Kotační výbor dále schválil přijetí emisí pěti investičních certifikátů Raiffeisen Centrobank AG k obchodování na volném trhu, přijetí emise warrantů ECM Real Estate Investments na volný trh a konečně přijetí tranše nových akcií Erste Bank na hlavní trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK