Nova: V českých hypermarketech už nelze platit stravenkami

03.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - V žádném hypermarketu v České republice už podle televize Nova nelze platit za potraviny stravenkami. Doposud bylo výjimkou několik největších obchodů společnosti Tesco, nyní si však provozovatelé stravenek vynutili zákaz i tady, informovala televize ve své hlavní zpravodajské relaci.

O ukončení spolupráce v hypermarketech požádali provozovatelé stravenek kvůli tomu, že prý při nákupech v těchto obchodech stravenky neplní účel, pro který jsou určeny. "Stravenka je poukázka na odběr hlavního jídla na jednu pracovní směnu zaměstnance a nákup v hypermarketech nesplňuje tu zákonnou definici," řekl Nově generální ředitel společnosti Sodexho Miroslav Sedlák.

Podle mluvčí společnosti Tesco Jany Matouškové se toto opatření bude týkat 35 největších hypermarketů Tesco. Ty se tak podle Novy zařadí po bok ostatních hypermarketů, které nikdy stravenky nebraly.

Všech ostatních provozoven Tesco se toto nové pravidlo nedotkne, neuvažují o něm ani ostatní provozovatelé obchodních řetězců. Stravenkami tak bude možné nadále platit například v obchodech řetězce Delvita či supermarketech Albert společnosti Ahold.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK