Ústecký deník: Setuza se musí zbavit ochranných značek

26.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 26. ledna (ČTK) - Exekuce dusí podle Ústeckého deníku ústecký potravinářský gigant Setuzu natolik, že uspíší prodej ochranných známek některých jejích margarínů. U zavedený značek se podle mediálních expertů může jednat nejméně o desítky milionů korun, napsalo dnešní vydání deníku.

Mluvčí Setuzy Marie Logrová listu řekla, že uvažovaný prodej ochranných známek tuků a margarínů je jedním z kroků, o kterém se hovoří v rámci restrukturalizace firmy.

Deník připomíná, že již dříve uvedla členka dozorčí rady Setuzy Jaroslava Faiglová, že ochranné známky budou prodány. Jenže o veškerých krocích, které potravinářská firma podnikne, rozhodne nakonec exekuční správce, připomíná deník.

Poslední kapkou v osudu margarínů v Setuze bylo podle listu snížení objednávek supermarketů o 600 milionů korun. Znamená to velmi citelné omezení výroby, tvrdí deník. Připomíná, že známými značkami jsou například margaríny Alfa, Stella či Lukana.

Setuza se má podle listu orientovat v budoucnu především na zpracování zemědělské produkce na biopaliva a oleje.

Stát se s potravinářskou firmou pře kvůli čtyřmiliardové pohledávce, kterou uplatňuje Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF). V polovině listopadu podal PGRLF z rozhodnutí vlády návrh soudu na exekuci Setuzy. Soud ji vzápětí nařídil. Společnost podala odvolání a vznesla námitku podjatosti soudce, který o exekuci rozhodl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK