Z deníku pivaře: Restaurace U Lažanských

12.05.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Stalo se vám někdy, že jste v centru Prahy měli chuť na pivo za méně než třicet korun? Poradím vám, kam příště zamířit. Jen pozor, musíte mít dost času.

Stalo se vám někdy, že jste v centru Prahy měli chuť na pivo za méně než třicet korun? Poradím vám, kam příště zamířit. Jen pozor, musíte mít dost času. U Lažanských se může přihodit všechno, kromě toho, že by číšník spěchal.

Číšník chodí vždycky v celou

Restauraci U Lažanských najdete snadno, vydáte se Národní třídou směrem k Národnímu divadlo, minete Slávii a po nábřeží doprava. Vejdete do budovy FAMU, pozdravíte vrátné a sejdete do příjemných sklepních prostor, kde se tahle restaurace zejména pro studenty nachází. Fernet Stock bar nepřekvapí, většina barů v Praze je dotovaná nějakou "značkou". Pivo točí dobré, jen kdyby to šlo rychleji.



Tip: Pokud spěcháte, vezměte si s sebou stopky, alepoň mě obsloužili hned, když jsem jim to - samozřejmě pouze pro účely napsání tohoto článku - stopovala.



Filmaři a žurnalisté

U Lažanských se toho děje spoustu, scházejí se tu totiž hlavně studenti žurnalistiky a filmaři, občas se tu kromě medializací filmových projektů vymýšlejí také nové sociální teorie a dají se tu absolvovat i některé semináře. Potřebujete něco zpropagovat? Hledáte partnery pro svůj potrhlý projekt? Odpadla vám přednáška? Vadí vám sluníčko? Jďete k Lažanským!



Hodnocení:

Prostředí v restauraci: C. Hezký bar, cihlové stropy, ale sedíte ve sklepě.
Personál: F. Střídá se často, chtělo by se říct častěji, než chodí obsluhovat. Pokud rádi odcházíte bez placení, tady by s tím neměl být problém.
Ceny: A. Příjemné.
Jídlo: D. Na Prahu levné, taky podle toho vypadá.
Pivo: C. Chutná, ale mohlo by ho být i víc, alespoň k čárce.
Toalety: A. Moderní, čisté, se zrcadlem a papírem. Vždy.



Celkové hodnocení restaurace: C. Není to nic moc, zkrátka podnik pro studenty. Občas vás místo barmanů pozdraví spíš vrátný...



Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Magdaléna Trusinová