GE Capital IMP Leas uzavřela do konce dubna přes 10.000 smluv

02.06.1999 | ,
DANĚ


Leasingová společnost GE Capital IMP Leas uzavřela za první čtyři měsíce více než 10.000 leasingových smluv v pořizovací ceně přes 2,1 miliardy Kč. Za stejné období loni uzavřela firma 2500 smluv o hodnotě 750 miliónů korun. ČTK o tom dnes informoval generální ředitel společnosti Vít Volhejn.
Za rok 1998 představoval objem leasingu GE Capital IMP Leas 3,761 miliardy, celková hodnota leasovaných přemětů činila na konci minulého roku 4,117 miliardy korun. Oba ukazatele řadily firmu na páté místo mezi českými leasingovými společnostmi.
IMP Leas není podle Volhejna pouze dominantní společností pro leasing ojetých automobilů, ale roste její podíl i u nových aut, který letos činí deset procent trhu. Firma nabízí též leasing nákladních automobilů a připravuje se leasing technologií.
Volhejn upozornil, že vliv recese je citelný zejména při nákupu automobilů, kde se přesunuje zájem od nových automobilů k ojetým. "Tento trh IMP Leas již prozíravě obsadila, bohužel však klienti pociťují vliv recese a mají větší problémy se splácením smluv," dodal.
Podle Volhejna budou stále větší podíl na leasingovém trhu získávat největší společnosti. Lze očekávat prodeje a spojování leaingových firem a také krachy menších. Dá se též předpokládat nástup zahraničních leasingových společností, podotkl Volhejn.
IMP Leas vznikla 1. dubna 1994. V červnu 1997 byla odkoupena společností GE Capital Services. Základní jmění společnosti je deset miliónů korun.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: DANĚ