Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

Jak si u půjčky zařídit odklad splátek

17.01.  |  Lucie Mečířová

Půjčku jste spláceli svědomitě, ale najednou nastala situace, kdy nemáte peníze na další splátky? Vyhodili vás z práce anebo jste skončili na nemocenské? Zkuste se domluvit s bankou na odložení splátek.

Mám hypotéku, ale už ji nechci. Co můžu udělat?

16.01.  |  Lucie Mečířová

Vzali jste si hypoteční úvěr, ale naskytly se náhlé problémy, kvůli kterým nebudete moci splácet? Stěhujete se za prací jinam anebo se vám naskytla příležitost koupit lepší nemovitost? Pak pořádně zvažte všechny možnosti. Je jich hned několik.

Už jste letos zaplatili silniční daň? Termín daňového přiznání se blíží

15.01.  |  Lucie Mečířová

Nejste si jisti, jestli se máte řadit mezi plátce silniční daně? Do kdy se musí uhradit a jak si poradit s daňovým přiznáním? Odpovíme vám na vše.
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

Manželství a adopce homosexuálů v ČR: Utopie nebo realita?

19.07.  |  Michal Bureš

Německo schválilo změnu občanského zákoníku, díky které mohou uzavírat manželství i lidé stejného pohlaví.…

Znalost produktů a pojmů v pojišťovnictví v ČR je stále na…

10.07.  |  Lucie Urválková

KOMENTÁŘ | V lednu letošního roku vstoupil v účinnost nový občanský zákoník, který s sebou nese řadu změn…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.

Finance.cz - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah