Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

Kdo vlastní naše mobilní operátory?

17.01.  |  Michal Bureš

Kdo vlastní naše mobilní operátory Vodafone, O2 či T-Mobile? Kolik měli klientů a jaké měli zisky a tržby? A kdy přijde další konkurence do tohoto odvětví?

Nezaměstnanost: je ČR lídrem v rámci EU?

16.01.  |  Michal Bureš

Česká republika má nedostatek pracovníků a nezaměstnanost se blíží dnu. Česká nezaměstnanost patří mezi nejnižší v EU. Jaké jsou ovšem výhledy do budoucna? A ze kterých zemí putují zaměstnanci do ČR?

Jak postupovat při zdědění dluhu?

16.01.  |  Lucie Mečířová

Smrt v rodině je vždy tragédie. Po pohřbu se navíc dědici musejí účastnit pozůstalostního řízení, ve kterém se bude řešit rozdělení majetku po zesnulém. Co když vám ale nezanechá žádné jmění, ale jenom dluhy? Anebo oboje?
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

Manželství a adopce homosexuálů v ČR: Utopie nebo realita?

19.07.  |  Michal Bureš

Německo schválilo změnu občanského zákoníku, díky které mohou uzavírat manželství i lidé stejného pohlaví.…

Znalost produktů a pojmů v pojišťovnictví v ČR je stále na…

10.07.  |  Lucie Urválková

KOMENTÁŘ | V lednu letošního roku vstoupil v účinnost nový občanský zákoník, který s sebou nese řadu změn…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.

Články Investujme.cz

Zobrazit další články