Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

Může si cizinec v ČR udělat řidičák?

19.02.  |  Lucie Mečířová

Nejste občanem České republiky, ale dlouhodobě se zdržujete na našem území a chcete si zde udělat řidičský průkaz? A jde to vůbec?

GDPR po roce: bouře ve sklenici vody či obří byrokracie?

15.02.  |  Martin Ježek

Loni v květnu vešlo v platnost nařízení o GDPR. Chvíli se nepsalo téměř o ničem jiném. Jaká je ale situace dnes a bere se GDPR vůbec vážně? 

Kolik zaplatíme za Českou televizi a Český rozhlas?

14.02.  |  Michal Bureš

Poplatky za veřejnoprávní vysílání, ať již televizní, či rozhlasové, budí v poslední době emoce. Jak vysoké jsou poplatky za vysílání České televize (ČT) a Českého rozhlasu(ČRo)? Kolik lidí je platí a jak vysoké jsou tržby ČT a ČRo?
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

Manželství a adopce homosexuálů v ČR: Utopie nebo realita?

19.07.  |  Michal Bureš

Německo schválilo změnu občanského zákoníku, díky které mohou uzavírat manželství i lidé stejného pohlaví.…

Znalost produktů a pojmů v pojišťovnictví v ČR je stále na…

10.07.  |  Lucie Urválková

KOMENTÁŘ | V lednu letošního roku vstoupil v účinnost nový občanský zákoník, který s sebou nese řadu změn…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.