Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

Legislativní léčba ekonomiky: jak na covid-19 zareagovalo Česko a sousední státy?

09.04.  |  Redakce

Česko není jediná země, která nasazuje agresivní legislativní léčbu ekonomiky těžce poznamenané nemocí covid-19. Přinášíme přehled základních opatření, které podnikly okolní státy, co se týče odkladu splátek, insolvenčních návrhů a zastrojování úroků u spotřebitelských úvěrů.

V Česku je ekonomická svoboda vyšší než v Rakousku a Německu

08.04.  |  Petr Gola

V každoročně sestavovaném indexu ekonomické svobody si stojí Česko dlouhodobě výborně, pro rok 2020 patří Česku 23. místo na světě a výsledný index je vyšší než např. v Německu, v Rakousku, v Norsku nebo v Japonsku. 

Jaké žádosti a náležitosti s úřady vyřešíte online z domu?

06.04.  |  Lucie Mečířová

Potřebujete si zajít na úřad, ale bojíte se? Anebo se tam zkrátka nemůžete dostavit, když mají zrovna otevřeno? Úřady stejně vyzývají občany, aby s nimi komunikovali na dálku. Plno žádostí lze navíc podat elektronicky, a to i bez epodpisu.
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

Manželství a adopce homosexuálů v ČR: Utopie nebo realita?

19.07.  |  Michal Bureš

Německo schválilo změnu občanského zákoníku, díky které mohou uzavírat manželství i lidé stejného pohlaví.…

Znalost produktů a pojmů v pojišťovnictví v ČR je stále na…

10.07.  |  Lucie Urválková

KOMENTÁŘ | V lednu letošního roku vstoupil v účinnost nový občanský zákoník, který s sebou nese řadu změn…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.

Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky