Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

Jak vypadá zdanění práce v roce 2024 podle výše mzdy

23.02.  |  Petr Gola

Celkové zdanění práce odvedené v ČR je vyšší, než si většina zaměstnanců myslí, neboť do celkové daňové kvóty je nutné zahrnout i povinné pojistné placené zaměstnavatelem za zaměstnance. Jak se v roce 2024 liší mzdové náklady a čistá mzda u jednotlivých mezd?

Českou minimální mzdu předběhla slovenská. Proč se to stalo?

22.02.  |  Michal Bureš

Slovenská minimální mzda překonala tu českou, jak je to možné? Jaká je jejich výše? A předežene česká minimální mzda opět tu slovenskou? Jaké je srovnání čisté minimální mzdy?

Příspěvek na péči se někomu zvedne až o 7800 Kč

19.02.  |  Lucie Mečířová

Pobíráte příspěvek na péči, nebo o něj budete v blízké době žádat? V takovém případě se s námi pojďte podívat, o kolik ho ministerstvo letos hodlá zvednout.
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

KOMENTÁŘ: 7+1 důvod, proč by někomu mohl chybět Miloš Zeman

24.03.  |  Michal Bureš

Miloš Zeman již není hlavou českého státu a můžeme jej pomalu začít hodnotit s odstupem. Pro někoho to byl…

KOMENTÁŘ: Kdy budou v Česku vložky a tampóny zdarma?

18.08.  |  Michal Bureš

Skotsko vytáhlo do boje proti menstruační chudobě a jako první na světě začne od pondělí poskytovat…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.

Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz